Pejuang Warisan Seni Beladiri Melayu

SELAMAT DATANG KE BLOG GELANGGANG PERSANTA NALA

Tuesday, September 4, 2012

HIZIB SELENDANG PERANG

Salamun Alaik;
Selendang dan Parang Melayu
Sebelum ini,penulis telah menceritakan serba sedikit Amalan Memakai Selendang Merah @ Selendang Perang (bagi Pengamal Seni Gayong).Klik di sini. Di sini ingin penulis kongsikan pula Hizib @Wirid Perang yang perlu dimalkan secara ISTIQAMAH agar ianya menjadi PAKAIAN DIRI.


 1-4
 2-4
 3-4
4-4

Tujuan penulis berkongsi berkaitan ilmu-ilmu sedemikian adalah untuk menyuntik semangat pemuda pemudi bangsa agar tekun untuk terus menggali ILMU KHAZANAH BANGSA yang kian lapuk dek zaman. Carilah GURU yang mampu mengijazahkan segala Ilmu dan Amalan Perang ini agar generasi muda bangsa sentiasa bersedia menghadapi geruh di hari muka yang mendatang. Jangan sesekali alpa dan lalai. "Sediakan Payung Sebelum Hujan".

Wallahua'lam.

3 comments:

 1. 'alaika as salam

  hamba pernah diajar beberapa amalan hikmah yang luar biasa termasuk beberapa amalan perang yang hebat-hebat. Tetapi hamba rasa belum bersedia mengamalkan dan memang hamba tidak mengamalkannya kerana takut tidak ikhlas kerana Allah semata-mata. Sudilah kiranya tuan memberi sepatah dua kata nasihat kepada hamba bagaimana hendak mengamalkan amalan2 hikmah ini dan dalam masa yang sama tidak mengharapkan yang lain-lain kecuali Allah. Semoga Allah memberikan kelapangan pada tuan..

  - abu muhammad

  ReplyDelete
 2. semua nya hanyaa puji & puja tuhe.... demo nak wak cara gerak pun buleh nok wat amalan zikir harian pun buleh... yang penting redho tuhe jah yang kito nak...i'lah

  ReplyDelete
 3. Kalau ada amalan yang mendatangkan Wang berjuta2 ringgit atau dollar bagus ye.Tak payah nak bersusah payah bekerja.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...